Tokom zime bundeva je prisutna na stolu kao deo mnogih recepata i jela
Pravimo pitu od bundeve, pečenu bundevu i razne slatkiše čiji je deo ova namirnica. Bundeva se ne koristi samo u desertima već i za pravljenje različitih čorbi.
Većina recepata počinje sa čišćenjem bundeve. Započnite proces pranjem, jer često na njoj ostanu tragovi zemlje. Zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete bundevu iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Pročitajte još: Šta je zdravije, ŽUMANCE ili BELANCE? Rešite ovu dilemu jednom za svagda
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, prerežite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama.
Nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU