Месо које не одстоји умаринади обично је суво и безукусно.
![1612096884_Depositphotos_43040465_xl-2015.jpg](/cache/images/c/c/5/a/6/cc5a69cfdd1a5252ac7ea225cd5dc6cfc5b06633.jpg)
Oglas
Добар пац или маринада често је најважнији предуслов за добро припремљено месо, поготово јунетину или дивљач.
Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа
Зато запишите шта вам је све потребно за 2 кг меса:
- 200 мл белог вина
- 200 мл винског сирћета
- 1/3 кашике шећера
- 7 зрна бибера
- 50 г исецканог целера
- 50 г исецканог першуна
- 3 исецкане шаргарепе
- главица црвеног исецканог лука
- 2 чена белог лука ситно исецканог
- 750 дл воде.
Помешајте прво воду, вино и сирће, па додајте поврће и зачине, кратко прокувајте и оставите да се охлади. Прелијте месо пацом и оставите да одстоји најмање два, а још боље три дана, како би што боље упило, па га испеците.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas