Meso koje ne odstoji umarinadi obično je suvo i bezukusno.
Oglas
Dobar pac ili marinada često je najvažniji preduslov za dobro pripremljeno meso, pogotovo junetinu ili divljač.
Pročitajte još: SVILEN i ukusan: Tajna SAVRŠENOG krompir pirea
Zato zapišite šta vam je sve potrebno za 2 kg mesa:
- 200 ml belog vina
- 200 ml vinskog sirćeta
- 1/3 kašike šećera
- 7 zrna bibera
- 50 g iseckanog celera
- 50 g iseckanog peršuna
- 3 iseckane šargarepe
- glavica crvenog iseckanog luka
- 2 čena belog luka sitno iseckanog
- 750 dl vode.
Pomešajte prvo vodu, vino i sirće, pa dodajte povrće i začine, kratko prokuvajte i ostavite da se ohladi. Prelijte meso pacom i ostavite da odstoji najmanje dva, a još bolje tri dana, kako bi što bolje upilo, pa ga ispecite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas