Да ли и ви купујете превише хлеба који и не можете да потрошите?
Многи од нас понекад греше у прорачунима и купују превише хлеба. Као резултат тога, испада да застаре и да их бацају. Иако у ствари, чак и од старог хлеба можете направити многа једноставна, али укусна јела.
Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту
Ево шта све сможете учинити са старим хлебом.
- Стари хлеб се исече на кришке, обострано умочи у млеко са разблаженим шећером и пржи у биљном уљу.
- Такође, такав хлеб се исече на мале коцке и осуши у рерни. Резултат су крекери.
- Бајат хлеб се исече на кришке, једна страна се намаже путером и на њу се слажу комадићи кобасице, одозго је сир и пече се у рерни. Веома укусни топли сендвичи.
- Исечен хлеб се намаже пире кромпиром, на њега се ставља кришка сира и такође пече у рерни.
Укусна пица од старог хлеба
Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу
Узмите малу шерпу, сипајте у њу 350 милилитара млека и ставите на ватру. Док се млеко загрева, хлеб се исече на коцке. Затим се шпорет искључује, а нарезани хлеб се ставља у загрејано млеко.
Лонац са чебом и млеком остави на страну. Узе се 3 јаја и умуће се. После тога се у мешавину јаја додаје 50 грама ренданог тврдог сира и меша. У добијену мешавину можете додати и зачине које волите, као што је оригано. Затим се мешавина јаја, сира и зачина сипа у шерпу са млеком и хлебом.
Прочитајте још: Пилеће пљескавице са поврћем: Другачије од оних на које смо се навикли (РЕЦЕПТ)
Након тога, узима се посуда за печење и подмазана сунцокретовим уљем. Припремљена смеша из лонца се полаже и изравнава у овом контејнеру. Посуда за печење се ставља у пећницу 15 минута.
Током ових 15 минута пар парадајза се исече на кришке и моцарела или било који други тврди сир на коцкице. После 15 минута, посуда за печење се уклања из рерне. На врх се ставља моцарела, а затим исечен парадајз и ставите у рерну још 10 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ