Направите савршене прженице.
Волимо да их једемо, али често нам "испадну" превише суве или гњецаво мекане, а не знамо због чега, јер нам се чини да сваки пут све урадимо исто током припреме.
Прочитајте још: Један за купус салату, други одличан уз тропско воће... Шта све нисте знали о ЗАЧИНИМА?
Један од омиљених избора за доручак, прженице, није тешко спремити ако следите одређене кораке. Најпре тачно одредите однос јаја и млека. Придржавајте се размере од једног јајета наспрам 150 мл млека (ако ставите превише јаја, прженице ће имати укус сличан омлету). Хлеб би требало да буде стар најмање три дана, јер ће тако бити довољно сув и чврст да се не распадне приликом умакања у јаја и млеко, које би требало брзо обавити, по неколико секунди са сваке стране.
Користите искључиво стари хлеб!
Важно је и да парчићи хлеба буду једнаке дебљине, да би се истовремено испржили. Уље загрејте тако да буде врело, па спуштајте прженице у тигањ и пеците их по два-три минута са сваке стране, окрећући их целе, шупљикавом кашиком. На крају ће хлеб споља бити хрскав и златножуте боје, а средина као гушћи крем.
Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа
Чим су испржене, извадите их из тигања шупљикавом кашиком и ставите на папирне убрусе. Уз то, прженице ће постати сочније ако их потом одмах поклопите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ