Рецепт који ће вас одушевити
Много пута нам се догодило да нам остане старог хлеба. Уколико не знате шта са њим да радите, саветујемо вам да направите доручак, попут оног из најбољих ресторана, којим ћете одушевити своје најмилије.
Прочитајте још: Идеја за доручак: Хлеб од црне чоколаде и банане (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
100 гр путера или маргарина, омекшаног на собној температури
3 главице белог лука
2 супене кашике маслиновог уља
векна хлеба 400гр
2 супене кашике исецканог першуновог листа
по жељи моцарела или пармезан
Припрема:
Омекшајте путер или маслац на собној температури, а затим исеците ченове белог лука без да га љуштите, тако да се виде његови врхови.
У плех ставите папит за печење и на њега алуминијумску фолију. Ченове белог лука поређајте и попрскајте маслиновим уљем. Пеците на 200 степени, пола сата.
Када се лук охлади истисните ченове из љуске и крупно насецкајте. Нарендајте сир и насецкајте першун. Помешајте першун, лук, сир и со са путером.
Исеците хлеб на кришке и намажите смесом, а затим хлеб запеците у загрејаној рерни 3-4 минута.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ