Изаберите најслађе трешње
Доласком лепог времена, пијаце су постале шареније, а на њима можете пронаћи и једно од најомиљенијих јунских воћа, а то су трешње.
Прочитајте још: Спремите се за плажу: Напитак од ТРИ САСТОЈКА убрзава процес мршављења (РЕЦЕПТ)
Ипак, свима нам се догодило да на пијаци купимо прелепе трешње, али када их оперемо и почнемо да једемо, схватимо да су труле. Стручњаци кажу да се квалитет трешње не огледа у изгледу и мирису, већ се оне бирају по боји и то би требало да буде светлија боја сочних плодова, које немају оштећење на површини и не садрже наборе на кожици.
Фото: Унпласх.цом
- Обратите пажњу на боју: она се разликује од сорте до сорте, али у сваком случају треба да буде "засићена". Када се притисне, трешња треба да задржи своју густину. Ако је мека, онда је или презрела или покварена - објашњавају стручњаци.
Прочитајте још: Које воће и поврће има најмање, а које највише ПЕСТИЦИДА: Пет начина да уклоните велики део ових отрова са намирница
Према речима професорке агрономије, Ирине Махонине, важно је обратити пажњу на кожицу. Ако се воће чува у пластичној кеси, онда на његовој површини не би требало да буде знакова влаге. У супротном, то ће убрзати кварење и скратити њихов рок трајања, преноси Мондо.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ