Obrok koji se lako sprema, a ima mnogo dobrobiti za organizam.
Oglas
Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Palenta ne sadrži gluten i preporučuje se svim uzrastima.
Pročitajte još: Ako pijete vodu NA OVAJ NAČIN, čistite organizam - Gordana Cvetić izbegla operaciju kukova, a metabolizam reguliše pomoću vode preko 20 godina
Zdravstvene prednosti palente
- Palenta u svom sastavu ima prirodne masti, odnosno karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za njene moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva.
- Kukuruz sadrži i veliku količinu fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.
- Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, palenta ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.
- Jačanje ćelija debelog creva takođe je još jedna od prednosti koja je zabeležena kod osoba koje su palentu uvrstili u svoje redovne obroke. Osim što će ih ojačati, palenta će takođe delovati antioksidantno na celokupan organizam, ne samo na creva.
- Smanjuje holesterol zahvaljujući dobrim mastima koje sadrži, kao i vlaknima i kompleksnim ugljenim hidratima. Palenta će sprečiti i pojavljivanje viška kilograma.
Kako se pravilno sprema palenta?
U lonac staviti 3 i po šolje vode. Nakon toga dodaje se malo ulja i prstohvat soli. Kada sve to provri, temperatura se smanjuje na minimum i sipa se jedna šoljica kukuruzne palente uz konstantno mešanje.
Preporučuje se upotreba drvene kašike, zbog oksidacije metalne žlice. Nećete pogrešiti ako dodate i omiljene semenke ili povrće.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas