Укус сутлијаша многе враћа у детињство.
Сутлијаш је десерт који су савладале наше баке, а рецепт се са колена на колено мењао и свако има неки састојак који му дода, као би овај слаткиш имао аутентичан укус.
Сви који воле сутлијаш, знају да се спрема од воде, пиринча, млека, шећера и цимета који се посипа на крају, како би му дао специфичан укус.
Прочитајте још: Слатко, кремасто, укусно: Сутлијаш на ТУРСКИ начин (РЕЦЕПТ)
Међутим, мало која домаћица зна да се тајни састојак који сутлијаш чини феноменалним додаје заправо током кувања.
Реч је о ванилином шећеру, и то бурбон, који треба додати пре него што у шерпу и смесу сипате обичан кристал шећер.
Након тога можете се играти са укусима по жељи - од какао праха, преко сувог грожђа, или неке друге ароме, у зависности од тога какав сутлијаш волите, али ванилин шећер треба да буде обавезан у његовој рецептури.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ