Цака искусних пекара која проверено ради
Постоје разни рецепти и трикови за различите врсте теста који омогућавају и не тако искусним домаћицама да направе укусан хлеб, пециво…
Искусни пекари су открили шта они додају у тесто како би оно имало савршен укус и текстуру.
Реч је о састојку који сви имају код куће, а то је путер.
Путер се често налази у састојцима за тесто, али га никада нисте додавали на овај начин. Обично се додајте путер у комаду собне температуре или истопљени путер, а ми вам саветујемо да га мало пржите пре додавања у тесто.
Шта треба да урадите?
Ставите путер у тигањ и када се истопи пржите га још 7-8 минута и све време мешајте. Затим га сипајте у неку посуду и оставите да се охлади. У тесто додајте добијену смесу и лепо умесите. Пецива ће бити невероватно укусна и мекана.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ