Ukus sutlijaša mnoge vraća u detinjstvo.
Sutlijaš je desert koji su savladale naše bake, a recept se sa kolena na koleno menjao i svako ima neki sastojak koji mu doda, kao bi ovaj slatkiš imao autentičan ukus.
Svi koji vole sutlijaš, znaju da se sprema od vode, pirinča, mleka, šećera i cimeta koji se posipa na kraju, kako bi mu dao specifičan ukus.
Pročitajte još: Slatko, kremasto, ukusno: Sutlijaš na TURSKI način (RECEPT)
Međutim, malo koja domaćica zna da se tajni sastojak koji sutlijaš čini fenomenalnim dodaje zapravo tokom kuvanja.
Reč je o vanilinom šećeru, i to burbon, koji treba dodati pre nego što u šerpu i smesu sipate običan kristal šećer.
Nakon toga možete se igrati sa ukusima po želji - od kakao praha, preko suvog grožđa, ili neke druge arome, u zavisnosti od toga kakav sutlijaš volite, ali vanilin šećer treba da bude obavezan u njegovoj recepturi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU