Oglas
· · Komentari: 0

Najčešće greške prilikom pripreme mesa: Jednu svi pravimo nakon što spremimo obrok

Meso se često nalazi na dnevnom meniju

1694781355_shutterstock_619368482.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U Srbiji ne može da se zamisli ručak bez mesa, a ako želite da bude hrskavo i sočno, bitan je način na koji ga pripremate. Različite vrste mesa se spremaju na različite načine, ono što ne biste trebali nikada da zaboravite je i marinada, koja čini pola posla. Dobro pripremljeno meso je pravi gurmanski užitak i jako je bitna priprema. LJudi često greše u osnovnim stvarima, kao što su stvaljanje u tiganj, posipanje začina... U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najukusnije meso.

Iz frižidera stavljamo direktno u tiganj

Ako želite hrskavu koricu, kao i sočnu sredinu, najbolje bi bilo da meso "odmori" na sobnoj temperaturi barem pola sata pre pečenja.  Jako je važno da tiganj bude baš vruć, jer ako pržite ili pečete meso u nedovoljno zagrejanom tiganju dobiće neprivlačnu sivu boju.

Premalo začina 

Nemojte da štedite na začinima, pogotovo kada solite. Oni daju specifičan šmek svakom jelu. 

Ocenjivanje pipkanjem

Iskusni roštilj majstori mogu dotaknuti komad mesa i po njegovoj mekoći, odnosno tvrdoći, saznati je li isto spremno za posluživanje. Ako niste vešti u tome - nabavite kuhinjski termometar.

Jedemo odmah nakon skidanja s vatre 

Svaki komad mesa treba da "odmori" nakon termičke obrade otprilike dvostruko manje vremena nego što ste proveli pripremajući ga. U tom vremenu stabilizuju se sokovi u mesu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas