Данас се ова намирница налази у многим дијетама као основни састојак. Али како да изаберете прави ситан сир и на шта треба да обратите пажњу, када га купујете?
Има неколико савета, којих треба да се придржавате код избора доброг ситног сира.
Прво, прочитајте састав производа. Присуство млека и сиришта је неопходно и обавезно.
Ситан сир треба да одговара стандардима и његов рок трајања не треба да буде већи од 5 дана. Тако да посебно обратите пажњу на датум производње.
Прочитајте још: Како да не уништимо ВИТАМИНЕ док спремамо поврће: Правимо грешке које смањују учинак
У замрзивачу, ситни сир може да се чува 2-3 недеље. Пажљиво проучите цену производа – паковање од 200 грама не може бити јефтиније од пола литра млека.
Није увек могуће да визуелно процените квалитет ситног сира. Како би одредили присуство биљних масноћа, неопходно је да ситни сир оставите на собној температури један дан. Ако се боја намирнице не промени, а он сам постане киселији, то је доказ да је природан.
Прочитајте још: Како да судопера буде чистија? Узмите БРАШНО
Можете проверити и да ли ситни сир има у себи скроба. Потребно је да преко сира додате неколико капи јода. Ако боја остане браон, онда је сир природан.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ