Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На колико степени се пеку пите или пецива? Ево од чега то зависи

Питање које се често поставља у кухињи

1695636134_381923a442e09a02cf6e219edbdb91b082787910.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пита се прави од кора, куповних или домаћих, као и разних надева, а може да буде слана или слатка. Прва сазнања о питама датирају још из времена древног Египта и античке Грчке, а касније су их Римљани донели у Еворпу. Свака земља је прилагођавала рецепт својим обичајима и храни, па зато данас постоји пуно различитих начина за њену припрему. На интернету можете да пронађете рецепт за питу по вашој жељи, али у њима не пише увек на којој се темепратури пеку. Као и свако јело и одређене врсте пита се пеку на различитој температури, а и време се разликује у зависности да ли користите коре или тесто. 

Оно што је најбитније је то да се све пите, као и различита пецива, пеку у загрејаној рерни. Такође, ако видите да пита током печења може да загори, покријте је влажним пек папиром или алу фолојим, како би се и унутрашност испекла. Ако печете пециво, изаберите вишу температуру око 200-250°Ц, али и ово зависи од врсте пецива. Она се брже суше на мањим темепратурама и губе на укусу. На 240°Ц се пече пита која у себи садржи квасац и то око 45 минута, а за ону са готовим корама вам је потребно 30 минута на температури од 220°Ц. Ако правите питу са лиснатим тестом пеците је на 220°Ц око 30-45 минута.

(Ствар укуса)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas