Топла или хладна кафа?
Широм света годишње се ужива у преко 400 милијарди шољица кафе. Испијање кафе доноси те мале ритуале који чине да се осећамо добро. Студија је открила да кафа подстиче осећања љубазности, пријатељства и среће.
Сматра се да зрна кафе садрже витамине Б, калијум, рибофлавин и око хиљаду различитих биљних једињења. Кафа је такође одличан звор антиоксиданата. Али, да ли сте се питали да ли има разлике између топле и хладне кафе?
Припрема је кључна за здравију кафу
Постоји више начина да направите ледену кафу. Хладни напитак се прави са хладном водом за нижу киселост. Ледена кафа има тенденцију да буде мање кисела и нежнија за ваш пробавни систем.
Прочитајте још: Да ПЕРШУН остане СВЕЖ и до 10 дана - омиљени зачин српских домаћица
Међутим, разлике у припреми су важне. Врућа кафа има више антиоксиданата него хладна кафа. Наравно, додатни додаци попут шећера могу променити здравствене предности и учинити кафу нездравом.