Topla ili hladna kafa?
Širom sveta godišnje se uživa u preko 400 milijardi šoljica kafe. Ispijanje kafe donosi te male rituale koji čine da se osećamo dobro. Studija je otkrila da kafa podstiče osećanja ljubaznosti, prijateljstva i sreće.
Smatra se da zrna kafe sadrže vitamine B, kalijum, riboflavin i oko hiljadu različitih biljnih jedinjenja. Kafa je takođe odličan zvor antioksidanata. Ali, da li ste se pitali da li ima razlike između tople i hladne kafe?
Priprema je ključna za zdraviju kafu
Postoji više načina da napravite ledenu kafu. Hladni napitak se pravi sa hladnom vodom za nižu kiselost. Ledena kafa ima tendenciju da bude manje kisela i nežnija za vaš probavni sistem.
Pročitajte još: Da PERŠUN ostane SVEŽ i do 10 dana - omiljeni začin srpskih domaćica
Međutim, razlike u pripremi su važne. Vruća kafa ima više antioksidanata nego hladna kafa. Naravno, dodatni dodaci poput šećera mogu promeniti zdravstvene prednosti i učiniti kafu nezdravom.