Кувана јаја су здрав избор за доручак или додатак јелима.
Кувана јаја углавном спремамо за доручак Често је питање колико заправо треба да се кувају, јаје кувано пет или шест минута изгледа потпуно другачије од оног куваног десет минута.
Пуна протеина, тврдо кувана јаја здрав су додатак салатама или сендвичима и домаћим грицкалицама, а уз то имају и мало калорија. Велико јаје има само 80 калорија. Садрже око 6% дневног препорученог уноса витамина Д и велике количине витамина А, витамина Б12, рибофлавина и холина. Још више разлога да буду део дневног менија.
Који је најбољи начин спремања куваних јаја?
Једна од највећих грешака коју можете да направимо при кувању је стављање у кључалу воду, због тога најчешће пуцају и остају ровита.
Прочитајте још: Како приликом спремања ПИЛЕТИНЕ ширимо бактерије? Једну ствар не треба да радимо
Исто се може догодити ако су јаја превише хладна када их потопимо. Препоручује се да јаја оставимо да одстоје на собној температури пре него што их ставимо да се кувају.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ