Није увек лако изабрати добар хлеб, иако нам делује да је понуда богата.
Ако вам није важно да ли је бели, црни или интегрални, већ желите да купите "прави", укусан и свеж, стручњаци кажу да је најукуснији онај који има хрскаву корицу.
Прочитајте још: Откривамо вам тајне: Шта је НАЈНЕОПХОДНИЈЕ у кухињи и како те предмете ОДРЖАВАТИ
Предлог је и да га обавезно помиришите у пекари и купите само ако осетите мирис квасца, јер то значи да је свеж. Током топлих летњих дана није добро да га увијате у платнену крпу или пластичну кесу, јер се тако лако убуђави. Уместо тога, држите га у металној кутији, али са рупицама на поклопцу које пропуштају ваздух.
Нема користи од пипања, мора да се мирише Фото: Депозит
Сачувајте свежину першуна
Першун је сада свеж и лепе зелене боје, али сигурно сте пожелели да такав буде и зими.
Прочитајте још: Пробали сте БОСИЉАК, али не помаже? Ово је СМРТ за КРВОПИЈЕ!
Да бисте продужили свежину першуна (чија је сезона у току), а који је неизоставни зачин многим јелима, урадите следеће:
- оперите га и осушите струк першуна на чистој памучној крпи
- откините листиће и ситно их исецкајте
- ставите их у теглу и добро затворите
- одложите теглу у фрижидер и наредне две недеље ћете имати свеж першун на распологању
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ