Nije uvek lako izabrati dobar hleb, iako nam deluje da je ponuda bogata.
Ako vam nije važno da li je beli, crni ili integralni, već želite da kupite "pravi", ukusan i svež, stručnjaci kažu da je najukusniji onaj koji ima hrskavu koricu.
Pročitajte još: Otkrivamo vam tajne: Šta je NAJNEOPHODNIJE u kuhinji i kako te predmete ODRŽAVATI
Predlog je i da ga obavezno pomirišite u pekari i kupite samo ako osetite miris kvasca, jer to znači da je svež. Tokom toplih letnjih dana nije dobro da ga uvijate u platnenu krpu ili plastičnu kesu, jer se tako lako ubuđavi. Umesto toga, držite ga u metalnoj kutiji, ali sa rupicama na poklopcu koje propuštaju vazduh.
Nema koristi od pipanja, mora da se miriše Foto: Depozit
Sačuvajte svežinu peršuna
Peršun je sada svež i lepe zelene boje, ali sigurno ste poželeli da takav bude i zimi.
Pročitajte još: Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!
Da biste produžili svežinu peršuna (čija je sezona u toku), a koji je neizostavni začin mnogim jelima, uradite sledeće:
- operite ga i osušite struk peršuna na čistoj pamučnoj krpi
- otkinite listiće i sitno ih iseckajte
- stavite ih u teglu i dobro zatvorite
- odložite teglu u frižider i naredne dve nedelje ćete imati svež peršun na raspologanju
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU