Печурке су чест прилог многим јелима, па је добро да знамо како најбоље да их припремимо.
Приликом припреме за пржење многи од нас праве ису грешку - оперу печурке. Зашто то ипак не би требало да радимо?
Ако сте приметили да су на крају припреме печурке кашасте то је због вишка воде. Фукнционишу као сунђер, када их оперемо упиће воду, коју ће касније, приликом пржења да испусте, што ће знатно да утиче на квалитет припреме. Тада ћемо тешко да их учинимо ароматичним и хрскавим.
Прочитајте још: ЧЕТИРИ САВЕТА професионалних кувара: Да ли чекате да се рерна загреје пре печења?
Од воде их дефинитивно треба држати далеко, тако да је решење једноставно. Већина печурака које једемо гаји се у затвореним фарамама и стерилним условима, а не у дивљини, па због тога прање није неопходно.
Довољно је да само очеткате остатке земље и мало исечете стабиљку. Дакле, можемо да их четкамо, бришемо и љуштимо, али не и да перемо.