Стручњаци открили у чему је тајна...
Наравно, морате пити само чисту филтрирану воду без штетних честица. Али ово није најважније ако желите да припремите укусно пиће по свим правилима.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Из навике притиснемо дугме на кувалу, а чим прокључа, журимо да скувамо чај или кафу. Стручњаци упозоравају – пустите да се вода мало охлади. По њиховом мишљењу, идеална шољица кафе или чаја припрема се са 90-96 степени воде. А кључала вода је све 100! И отупљује сав укус пића, слаби арому и смањује корисна својства.
Прочитајте још: Краљица Летиција популарни јесењи материјал понела и на мајици: Савршен спој уз класичне панталоне (ФОТО)
Због тога стручњаци препоручују остављање куване воде да се охлади 5-7 минута док не достигне жељену температуру. Стручњаци су чак саставили листу пића и оптималну температуру воде на којој треба да се припремају:
- Кафа - од 90 до 96 степени;
- Црни чај - од 90 до 98 степени;
- Зелени чај - 80 степени;
- Биљни чај - 100 степени;
- Топла чоколада - од 71 до 85 степени.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ