Увек је боље да сачекамо.
Често када смо у журби уместо да сачекамо да вода за кафу проври сипамо врућу воду из бојлера како бисмо убрзали процес. Међутим, стручњаци из америчког Истраживачког центра за исхрану и биотехнологију истичу да је ово велика грешка.
Кажу да је увек боље да сачекамо да хладна вода проври, а ево и објашњења.
Прочитајте још: Мучите муку са смрдибубама? Ево како да их се решите уз ЕФИКАСНЕ методе!
- Квалитет топле воде из бојлера је лошији, она није за пиће. Првенствено је намењена за прање веша, посуђа и свега осталог, а храну и било шта што уносимо у организам чак треба и испирати хладном водом. Врућу воду не можемо баш назвати 'отровном', у њој нема калијум цијанида, али свакако је препоручљивије кувати храну у хладној, као и користити је за припрему чаја, кафе и других топлих напитака - објашњавају стручњаци.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ