Ово баш и није паметна одлука
Нема особе које може да одоли чоколади. Већина поједе више редова и не може да се заустави само на једном реду. Купљену или остатак чоколаде који нисте појели већина чува у фрижидеру, што баш и није препоручљиво.
Укус чоколаде, односно какаа, губи на квалитету и пуноћи на нижим температурама. Идеална температура за чување омиљеног слаткиша креће су у распону од 18 до 21 степен.
Прочитајте још: Уз један једноставан ТРИК и намирницу коју сви имамо у кући, ЛАКО ћете скинути досадне НАЛЕПНИЦЕ СА ПОСУЂА!
Чоколаду коју нисте појели, умотајте у фолију или омот у ком је већ била када сте је купили. Ако нисте велики љубитељ чоколаде, па вас занима рок трајања, добра вест је та што ова посластица може трајати и неколико месеци након утиснутог рока на амбалажи због флавоноида који спречавају оксидацију масти.
Тамна чоколада најдуже може задржати свој квалитет, чак и до годину дана, док млечна чоколада може задржати пун укус и арому до 6 месеци од датума утиснутог на амбалажи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ