Ovo baš i nije pametna odluka
Nema osobe koje može da odoli čokoladi. Većina pojede više redova i ne može da se zaustavi samo na jednom redu. Kupljenu ili ostatak čokolade koji niste pojeli većina čuva u frižideru, što baš i nije preporučljivo.
Ukus čokolade, odnosno kakaa, gubi na kvalitetu i punoći na nižim temperaturama. Idealna temperatura za čuvanje omiljenog slatkiša kreće su u rasponu od 18 do 21 stepen.
Pročitajte još: Uz jedan jednostavan TRIK i namirnicu koju svi imamo u kući, LAKO ćete skinuti dosadne NALEPNICE SA POSUĐA!
Čokoladu koju niste pojeli, umotajte u foliju ili omot u kom je već bila kada ste je kupili. Ako niste veliki ljubitelj čokolade, pa vas zanima rok trajanja, dobra vest je ta što ova poslastica može trajati i nekoliko meseci nakon utisnutog roka na ambalaži zbog flavonoida koji sprečavaju oksidaciju masti.
Tamna čokolada najduže može zadržati svoj kvalitet, čak i do godinu dana, dok mlečna čokolada može zadržati pun ukus i aromu do 6 meseci od datuma utisnutog na ambalaži.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU