Још један фантастичан рецепт за недељно поподне. Препустите се и уживајте у невероватном укусу похованих палачинака које нам представља наша Дина Ђекић.

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy_китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На њеном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
А наш данашњи избор пао је на поховане палачинке са пилетином, печуркама и качкаваљем.
Прочитајте још: Куварица Диди је са само 7 година умесила први хлеб, а сад нам преноси тајне кувања
Рецепт за палачинке имате сачуван у причама под називом *брзе палачинке*.
То је рецепт по ком ће вам палачинке буквално увек успети.
Припрема:
Између 500-550 гр пилетине исеците на ситне коцкице, зачините са бибером, ориганом, туцаном паприком, кашиком сенфа и посолите по укусу.
Пропржите пилетину на једној кашики уља, па додајте 10 сецканих печурака. Пропржите још 4, 5 минута и склоните са шпорета.
Прочитајте још: СПЕЦИЈАЛИТЕТ ДАНА: Тестенина са млевеним месом и ручак је спреман за 10 минута (ФОТО)
На средину палачинке ставите пилетину, рендани качкаваљ, преклопите леву и десну страну ка средини, па уролајте палачинку.
Ово је количина за десетак палачинки
Умутите 2 јаја, са прстохватом соли и спремите презле. Њих најбоље ставите на фолију, а када завршите само је згужвате и баците.
Палачинке прво умочите у јаја, затим у презле. Пржите их на уљу на средњој температури. Чим их извадите из тигања одмах их ставите на пуно салвета/убруса да упију вишак уља.
Прочитајте још: Овакве још нисте пробали: Укусне плетене крофне које иду уз све (ФОТО/ВИДЕО)
Сосиће наравите са 100 гр мајонеза, 100 гр павлаке, мало соли и мало сока од лимуна.
Основу можете да поделите на 2 дела. У 1 убаците сецкани першун и бели лук, а у други краставчиће исечене на ситне коцкице. Можете их поховати и са млевеним месом пропрженим са луком, са качкаваљем и шунком или сиром.
Укуси су различити, а могућности је много, па ко шта воли нек изволи. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ