Još jedan fantastičan recept za nedeljno popodne. Prepustite se i uživajte u neverovatnom ukusu pohovanih palačinaka koje nam predstavlja naša Dina Đekić.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy_kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na njenom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
A naš današnji izbor pao je na pohovane palačinke sa piletinom, pečurkama i kačkavaljem.
Pročitajte još: Kuvarica Didi je sa samo 7 godina umesila prvi hleb, a sad nam prenosi tajne kuvanja
Recept za palačinke imate sačuvan u pričama pod nazivom *brze palačinke*.
To je recept po kom će vam palačinke bukvalno uvek uspeti.
Priprema:
Između 500-550 gr piletine isecite na sitne kockice, začinite sa biberom, origanom, tucanom paprikom, kašikom senfa i posolite po ukusu.
Propržite piletinu na jednoj kašiki ulja, pa dodajte 10 seckanih pečuraka. Propržite još 4, 5 minuta i sklonite sa šporeta.
Pročitajte još: SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)
Na sredinu palačinke stavite piletinu, rendani kačkavalj, preklopite levu i desnu stranu ka sredini, pa urolajte palačinku.
Ovo je količina za desetak palačinki
Umutite 2 jaja, sa prstohvatom soli i spremite prezle. NJih najbolje stavite na foliju, a kada završite samo je zgužvate i bacite.
Palačinke prvo umočite u jaja, zatim u prezle. Pržite ih na ulju na srednjoj temperaturi. Čim ih izvadite iz tiganja odmah ih stavite na puno salveta/ubrusa da upiju višak ulja.
Pročitajte još: Ovakve još niste probali: Ukusne pletene krofne koje idu uz sve (FOTO/VIDEO)
Sosiće naravite sa 100 gr majoneza, 100 gr pavlake, malo soli i malo soka od limuna.
Osnovu možete da podelite na 2 dela. U 1 ubacite seckani peršun i beli luk, a u drugi krastavčiće isečene na sitne kockice. Možete ih pohovati i sa mlevenim mesom proprženim sa lukom, sa kačkavaljem i šunkom ili sirom.
Ukusi su različiti, a mogućnosti je mnogo, pa ko šta voli nek izvoli. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU