Паприке направљене на овај начин су веома укусне, стално ћете да их правите.
Због богатог пуњења, од пиринча, ораха и кромпира, нећете да осетите да недостаје месо.
Потребно је:
10-12 сувих паприка
100 г крупно млевених ораха
2 шоље пиринча
3 главице црног лука
2 шаргарепе
2 дл парадајз сока
3 дл уља
со, бибер, млевена паприка
3-4 кашике брашна
2 кромпира
Припрема:
У дубљу шерпу сипајте пола количине уља, додајте ситно сецкан лук и шаргарепу и динстајте док не постану кашасти. Затим додајте орахе. Промешајте па пржите мало да и ораси испусте масноћу. Додајте парадајз, зачине и пржите да се све сједини, опет доливајући помало уља да не буде суво. Додајте пиринач и пропржите све заједно још пар минута. На крају додајте и рендан кромпир, лагано промешајте и склоните са шпорета. Паприкаш потопите у млаку воду да омекшају, како би могле да се пуне. Пуните паприке надевом. У сваку паприку ставите пола кашичице брашна, да фил не би излазио приликом кувања. Решајте их у тепсију, налијте топлом водом да огрезну и потопите. Кувајте на умереној температури док не буде готово. Убаците их у рерну на 200 степени да се запеку и да остане мало софта.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ