Paprike napravljene na ovaj način su veoma ukusne, stalno ćete da ih pravite.
Zbog bogatog punjenja, od pirinča, oraha i krompira, nećete da osetite da nedostaje meso.
Potrebno je:
10-12 suvih paprika
100 g krupno mlevenih oraha
2 šolje pirinča
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 dl paradajz soka
3 dl ulja
so, biber, mlevena paprika
3-4 kašike brašna
2 krompira
Priprema:
U dublju šerpu sipajte pola količine ulja, dodajte sitno seckan luk i šargarepu i dinstajte dok ne postanu kašasti. Zatim dodajte orahe. Promešajte pa pržite malo da i orasi ispuste masnoću. Dodajte paradajz, začine i pržite da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodajte pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Na kraju dodajte i rendan krompir, lagano promešajte i sklonite sa šporeta. Paprikaš potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku stavite pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Rešajte ih u tepsiju, nalijte toplom vodom da ogreznu i potopite. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU