Сремице су познате по одличним рецептима за штрудле са маком, попут овог класичног рецепта из текста.
Oglas
Састојци за тесто:
- 550 г меког брашна (тип 400)
- 8 г сувог квасца
- 50 г шећера
- 200 мл топлог млека
- 50 г путера (да не буде хладан)
- 1 ванилин шећер
- 2 јајета
Састојци за фил:
- 250 г мака (користила сам заслађени)
- 100 мл врелог млека
- 1 жуманце за премазивање
Прочитајте још: Сервирање предјела на ШАРКУТЕРИ ДАСЦИ: Одушевите све госте са јелом готовим за 5 минута! (ВИДЕО)
Прочитајте још:
У великој чинији помешајте брашно, квасац, шећер и ванилин шећер. Затим додајте преостале састојке и заместите меко тесто.
Мак прелијте врелим млеком, измешајте и оставите са стране. Подлогу поспите брашном и развијте тесто величине плеха.
Равномерно распоредите фил и уролајте тесто у штрудлу.
Премажите умућеним жуманцетом и оставите да одмара 20 минута. Пеците не порумени, око 40 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas