Данас из Бакине кухиње долази посластица, која мирише на детињство - палачинке!
И то оне здраве, необичне и преукусне, од хељде!
Брашно од хељде одлично је за ваше здравље јер је богато угљеним хидратима, а осим тога не подиже ниво глукозе у крви и богата је влакнима. Из тог разлога је погодна за коришћење код особа које имају проблема са варењем
Потребно је:
100 гр хељдиног брашна
200 гр белог брашна
2 јаја
400 мл киселе воде
соли и мало шећера по жељи
уље маслиново
Припрема
У ћинију сопати грашно, додати јаја соли и киселу воду. Може се додати и мало уља. Све добро жицом измешати.
Тигањ за палачинке подмазати угрејати добро и ссипати по једну кутлачу теста на средину па га окретати да се тесто разлије.
Пећи са једне и другер стране да се запече.
Како се детаљно спрема овај рецепт, погледајте КЛИКОМ ОВДЕ хттпс://www.yоутубе.цом/усер/јелајелена1/феатуред