Мусака са шампињонима је идеалан ручак за летње дане.
![1628085877_mousaka-4587991_1920.jpg](/cache/images/f/2/f/7/2/f2f723b4cdd396961cdd31e771aecc1b9068f5b2.jpg)
Сви смо навикли на стандардну мусаку са кромпирима или тиквицама. Међутим, она може бити подједнако укусна ако је спремите са шампињонима.
Рецепт је једноставан, а предност је што се спрема много брже од стандардне мусаке.
Прочитајте још: ПАЛАЧИНКЕ уместо КОРА: Рецепт за једноставну, а преукусну ТОРТУ (ВИДЕО)
Састојци:
500 г шампињона
2 главице лука
100 г сушене сланине
2 кашичице уља
2 чена белог лука
10 тањих кришки хлеба
250 мл млека
200 мл киселе павлаке
3 јаја
зачини по жељи: со, бибер, вегета, першун
Припрема:
Очишћене шампињоне исецкајте на листиће, а сланину, бели и црни лук на ситне комадиће.
У загрејаном уљу пропржите лук и сланину, па додајте шампињоне. Све заједно динстајте и додајте зачине и бели лук.
У посуди за печење послажите кришке хлеба претходно намочене у млеку једну до друге, и по хлебу распоредите пола количине припремљених шампињона, па поново ставите ред намоченог хлеба.
На последњи ред хлеба распоредите преостале шампињоне и све прелијте мешавином павлаке и јаја.
Мусаку пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ