Мусака са шампињонима је идеалан ручак за летње дане.

Сви смо навикли на стандардну мусаку са кромпирима или тиквицама. Међутим, она може бити подједнако укусна ако је спремите са шампињонима.
Рецепт је једноставан, а предност је што се спрема много брже од стандардне мусаке.
Прочитајте још: ПАЛАЧИНКЕ уместо КОРА: Рецепт за једноставну, а преукусну ТОРТУ (ВИДЕО)
Састојци:
500 г шампињона
2 главице лука
100 г сушене сланине
2 кашичице уља
2 чена белог лука
10 тањих кришки хлеба
250 мл млека
200 мл киселе павлаке
3 јаја
зачини по жељи: со, бибер, вегета, першун
Припрема:
Очишћене шампињоне исецкајте на листиће, а сланину, бели и црни лук на ситне комадиће.
У загрејаном уљу пропржите лук и сланину, па додајте шампињоне. Све заједно динстајте и додајте зачине и бели лук.
У посуди за печење послажите кришке хлеба претходно намочене у млеку једну до друге, и по хлебу распоредите пола количине припремљених шампињона, па поново ставите ред намоченог хлеба.
На последњи ред хлеба распоредите преостале шампињоне и све прелијте мешавином павлаке и јаја.
Мусаку пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ