Šampinjoni su poznata zamena za meso, ali i mnogo više od toga
Pečurke imaju široku primenu u domaćoj kuhinji, bogate su nutrijentima i lako se kombinuju sa drugim sastojcima. Kod nas se najčešće jedu šampinjoni, a njih možete da pečete, pržite, kuvate. Odlični su kao dodatak jelima poput paste, ali od njih se prave i ukusne čorbe, kao i sosovi, salate. Grci ih pune fetom i spanaćem, a mi vam predlažemo da ih cele ispržite u tiganju sa belim vinom i začinima.
Sastojci:
40-50 g putera
2-3 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
400 g šampinjona
150 ml belog vina
malo majčine dušice
malo peršuna
Priprema:
U tiganju istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim dodajte seckani crni luk, i kada omekša stavite očišćene pečurke. Kada dobiju boju, sipajte belo vino, promešajte i pospite seckanu majčinu dušicu i peršun. Promešajte i kada tečnost malo ispari dodajte mleveni beli luk, pa posolite i pobiberite.
Biće odličan prilog uz sve, a možete i samostalno da ih jedete.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU