Шпагете су најбрже спремљен ручак, а уколико пре тога направите домаћи сос од парадајза ручак је готов за 15 минута!
Истог тренутка када ставите шпагете да се кувају почните са припремом напуљског соса од парадајза. Комплетан ручак биће готов за 15 минута.
Потребно је:
- 500 г парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 чена белог лука
- 15 г свежег мајорана
- 15 г свежег першуна
- бибер
- со
- листићи свежег босиљка
Прочитајте још: Милош је током короне први у Србији направио ГЛАМПИНГ и сада цела породица живи од тога (ФОТО)
Ољуштите и истуцајте бели лук па га пропржите на средњој температури, у маслиновом уљу, све док не пожути. Парадајз попарите врелом водом, прелијте хладном, па ољуштите. Исеците га на ситно, додајте белом луку, посолите и побиберите. Кувајте на јакој ватри око пет минута, односно тек толико да парадајз омекша.
На крају додајте ситно сецкан мајоран и першун, све добро промешајте и склоните са рингле. Украсите листићима свежег босиљка приликом служења.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ