Špagete su najbrže spremljen ručak, a ukoliko pre toga napravite domaći sos od paradajza ručak je gotov za 15 minuta!
Istog trenutka kada stavite špagete da se kuvaju počnite sa pripremom napuljskog sosa od paradajza. Kompletan ručak biće gotov za 15 minuta.
Potrebno je:
- 500 g paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 15 g svežeg majorana
- 15 g svežeg peršuna
- biber
- so
- listići svežeg bosiljka
Pročitajte još: Miloš je tokom korone prvi u Srbiji napravio GLAMPING i sada cela porodica živi od toga (FOTO)
Oljuštite i istucajte beli luk pa ga propržite na srednjoj temperaturi, u maslinovom ulju, sve dok ne požuti. Paradajz poparite vrelom vodom, prelijte hladnom, pa oljuštite. Isecite ga na sitno, dodajte belom luku, posolite i pobiberite. Kuvajte na jakoj vatri oko pet minuta, odnosno tek toliko da paradajz omekša.
Na kraju dodajte sitno seckan majoran i peršun, sve dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ukrasite listićima svežeg bosiljka prilikom služenja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU