Kao što im i ime govori, princes krofne su pravi kraljevski kolač i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Sastojci za testo:
- 150 g brašna
- 50 g putera
- 4 jaja
- so
- 150 ml vode
Sastojci za fil:
- 1 l mleka
- 4 jajeta
- 8 kašika šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 4-5 kašika mekog brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašičice ekstrakta od vanile
Pročitajte još: UKUSNE POGAČICE sa sirom od paučina testa! (RECEPT/VIDEO)
Postupak:
U šerpu sipajte vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.
Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.
Fil spremiti tako što se u činiji spoje žumanca i šećer pa doda puding i brašno kao i šolja mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu pa staviti na vatru. Kad hoće da provri skloniti sa ringle pa polako sipati smesu sa žumancima i vratiti na vatru. Žicom mešati dok se krem ne zgusne i dok ne nestanu grudvice, a pena se povuče na ivice šerpe. Dodati vanilin šećer. Skinuti krem i ostaviti da se hladi. Mikserom sa malo soli dobro umutiti belanca u čvrst sneg pa ga dodati u još topao krem. Žicom lagano sve izjednačiti i dodati ekstrakt od vanile.
Pročitajte još: Da li ste znali koje alkoholno piće ide uz TIRAMISU: Kremasti kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim? (RECEPT)
Krofnice puniti dobro ohlađenim filom i posuti vanilin šećerom. Princes krofne možete služiti uz jagode, za dodatni užitak.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU