Прженице су јак и храњив доручак
Ако вам је понестало идеја за доручак и доста вам је пецива и кајгана, имамо праву ствар за вас! Наравно, прженице нису ништа ново и свима су нам баке и маме спремале овај укусан доручак, али сетите се када сте последњи пут појели ово дивно јело. Ако је одговор на то питање - одавно, онда је време да се подсетимо рецепта!
Састојци:
1 хлеб
3 јајета
100 мл млека
уље
Припрема:
Прженице ће бити најукусније и најбоље ће испасти ако користите хлеб који није свеж, већ је стар дан-два. За почетак ћете умутити три јајета (као што бисте урадили за кајгану). Немојте заборавити да посолите јаја, такође можете додати мало млека, ако волите. Затим исеците хлеб на кришке (не предебеле, али не не претанке, оцените сами). Кришке хлеба умочите и натопите у јајима са млеком и стављајте у тигањ са добро загрејаним, врелим уљем. Пржите са обе стране по минут, обратите пажњу да лепо пожуте. Вадите их и редом слажите у посуду обложену убрусом или салветом како би упиле вишак масноће.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ