Тајна је у једном састојку

Замислите мирис прженица који вас враћа у детињство, када сте седели за столом с баком и деком, чекајући да се изненада појаве на тањиру пред вама. Овај једноставан, али омиљени рецепт за прженице сигуран је пут за враћање у прошлост и поновно откривање незаборавних укуса из ваше младости.
Ево како да оживите ту носталгију: У лонцу загрејте млеко са шећером, корицом лимуна, штапићем цимета и махуном ваниле. Када млеко проври, склоните га са ватре и оставите да се охлади, док не постане савршено мирисно. Потом намочите кришке старог хлеба у ово мешавино млека и зачина, допуштајући им да упију сва та чаробна арома.
Умутите јаја у дубоком тањиру и умочите у њих натопљене кришке хлеба. Затим пржите кришке у добро загрејаном уљу док не постану златно смеђе боје, окрећући их како би биле равномерно печене с обе стране.
Када су прженице готове, премажите их мешавином шећера и цимета. Затим уживајте у сваком залогају овог укусног доручка који је некада био омиљени оброк ваших бака и дека, а сада ће поново постати део ваших незаборавних јутарњих ритуала.
Пријатно!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ