Prženice su jak i hranjiv doručak
Ako vam je ponestalo ideja za doručak i dosta vam je peciva i kajgana, imamo pravu stvar za vas! Naravno, prženice nisu ništa novo i svima su nam bake i mame spremale ovaj ukusan doručak, ali setite se kada ste poslednji put pojeli ovo divno jelo. Ako je odgovor na to pitanje - odavno, onda je vreme da se podsetimo recepta!
Sastojci:
1 hleb
3 jajeta
100 ml mleka
ulje
Priprema:
Prženice će biti najukusnije i najbolje će ispasti ako koristite hleb koji nije svež, već je star dan-dva. Za početak ćete umutiti tri jajeta (kao što biste uradili za kajganu). Nemojte zaboraviti da posolite jaja, takođe možete dodati malo mleka, ako volite. Zatim isecite hleb na kriške (ne predebele, ali ne ne pretanke, ocenite sami). Kriške hleba umočite i natopite u jajima sa mlekom i stavljajte u tiganj sa dobro zagrejanim, vrelim uljem. Pržite sa obe strane po minut, obratite pažnju da lepo požute. Vadite ih i redom slažite u posudu obloženu ubrusom ili salvetom kako bi upile višak masnoće.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU