Рецепт за прженице у којима можете уживати сваки дан

Прженице су идеалне за доручак, а одлично ће послужити и као вечера или ужина. Међутим, иако веома укусне, оне имају једну ману – упијају много уља током пржења.
Ипак, и за ово постоји решење – припрема у рерни. Овако спремљене неће упити ни кап уља, а укус ће бити одличан као и када се припремају на традиционални начин.
Прженице - састојци:
10 парчића старог хлеба
3 јаја
1 дл млека
прстохват соли
прстохват шећера
Прженице - припрема:
Јаја умутите са млеком и додајте со и шећер. Свако парче хлеба добро натопите мешавином, па ређајте у плех обложен папиром за печење.
Ако је хлеб тврђи и старији, натопљене прженице оставити да одстоје пет минута у плеху, па их ставити да се пеку.
Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута или док не добију златно-жуту боју.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ