Прженице су чест доручак у Србији
![1706440899_shutterstock_2269522033.jpg](/cache/images/9/8/9/8/5/98985b33db57c6da8f96705fbb4f802624df7e37.jpg)
Српске домаћице су увек да знале да се снађу, па су тако комбиновале састојке које већ имају код куће и правиле јела која и дан данас сви воле. У току немаштине настали су рецепти за нека од најлепших јела као што су качамак, сутлијаш, прженице... Срби највише жале када треба да баце бајат хлеб, али исто тако не воле ни да га једу. Српске домаћице су осмислиле своју верзију рецепта за прженице које сви толико воле. У Францукој се једу слатке, а код нас могу да буду и слатке, али и слане.
Прженице није компликовано направити, али ипак постоје неке цаке које ће вам помоћи да оне увек испадну савршено. Да би споља биле крцкаве, а изнутра мекане, не смеју да буду превише масне или да загоре. Тајна је врло једноставна, битно је да бајат хлеб исечете како треба, а да за смесу користите праву меру.
Парче хлеба нека буде дебљине око 1,5 цм и наравно битно је да хлеб буде бајат. За 2 парчета хлеба потребно је једно јаје и 1/4 шољице млека. Још једна битна ствар коју многи не знају јесте да их увек пржите на уљу, а никада на истопљеном путеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ