Доносимо вам рецепт за савршене вафле, које терају да узмете још.
Рецепт за вафле је права ствар ако бисте да у исти мах направите и доручак и вечеру јер намаз може да буде слан или сладак по вашој жељи.
Састојци за вафле:
Суви састојци:
2 шоље (око 250 г) брашна
2 кашике шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/2 кашичице соде бикарбоне
прстохват соли
Мокри састојци:
2 велика јајета
1 3/4 шоље (око 420 мл) млека
1/2 шоље (око 115 г) отопљеног маслаца (или биљног уља)
1 кашичица ванилин шећера (или ванилин екстракта)
Припрема:
Укључите вафл апарат и пустите да се загреје према упутству произвођача.
Сједините суве састојке – у великој чинији просејте брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Добро измешајте.
Припремите мокре састојке – у другој чинији умутите јаја, додајте млеко, отопљени маслац и ванилин шећер и добро измешајте.
Помешајте све састојке – направите удубљење у сувим састојцима и полако додајте мокре састојке, мешајући док се све не сједини. Не мешајте превише јер треба да остане мало грудвица, а прекомерно мешање може учинити вафле жилавим.
Лагано премажите плоче вафл апарата са мало уља.
Сипајте мало теста на загрејану плочу. Количина теста зависи од величине апарата, али обично је довољно 1/2 до 2/3 шоље.
Затворите апарат и пеците према упутству, обично 3-5 минута, док вафли не постану златносмеђи и хрскави.
Извадите вафле из апарата и сервирајте одмах. Можете их посути шећером у праху, прелити медом, додати свеже воће, шлаг, чоколадне комадиће или било који слани додатак и премаз по вашем избору.
Задовољна
Бонус видео: