Кроасани из ваше кухиње.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 450 гр. белог брасна тип 400
- 300 гр. интегралног брашна
- 35 гр. квасца
- 200 мл. топлог млека
- 300 мл. топле воде
- 50 мл. сунцокретовог уља
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица шећера
- око 200 гр. маргарина
Прочитајте још: СРБИ не могу да им одоле: Гулаш и кнедле на словачки начин (ФОТО/ВИДЕО)
Упутство за припрему:
У ванглицу ставите квасац,додајте млеко, воду, шећер, уље, промешајте да се квасац истопи. Када се квасац истопио додајте и воду, промешајте, а затим додајте интегрално брашно и со, поново све промешајте и полако месите и постепено додајте бело брашно. Месите док тесто не буде лепа лоптица. Отавите тесто да надође 30-40 минута.
Фото: Дидy китцхен
Када је тесто надошло,премесите га и ставите на побрашњену радну порсину. Развуците тесто оклагијом и нарендајте маргарин.
Тесто преклапајте на 15 цм. ширине. Нарендајте остатак маргарина по целој дужини теста. Поново преклапајте тесто на неких 15 цм.
Оставите сложено тесто да надолази 10 - 15 минута. Када је тесто одморило, развуците га у правоугаони облик и сеците као на слици. Можете сећи веће или мање троуглове, зависи колике кроасане желите.
Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)
Горње делове троуглова мало засеците, и ролајте као на слици. Кроасане ставите у плех,оставите их 15 минута да надођу. Пре печења премажите их са мешавином маслиновог уља и млека.
Пеците их око 20 минута на 250 степени. Време пчења зависи од рерне. Пријатно
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ