Погаче могу да се спреме на много начина
Потребно је:
- 30 г квасца свежег
- 1 кашичица шећера
- 50 мл уља
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 јаја
- 1 жуманце
- 700 г брашна
- соли
- мала коцкица маслаца
Припрема:
Измрвити квасац, додати млаку воду и шећер и оставити да надође. У ванглу измутити јаја, додати квасац, уље, млеко, јогурт, брашно и со. Замесити глатко тесто и оставити 30 минута на топлом. Развити на побрашњивом столу и оставити мањи део, а остали део, већи, развити округло. Премазати танко маслацем и сећи на троуглове - 16 троуглова. Сваки увити у кифлицу тако да једна страна буде равна.
Плех обложити пек папиром, па кифле обложити у круг тепсије, тако да равни део дође до ивице. На средину ставити круг и укрстити га тракама или мрежицом помоћу ваљка.
Оставити покривену да одмара 15 минута па премазати жуманцетом и са мало млека. Посути сусамом и пећи на 200 степени 50 минута. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ