Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ЏЕМ: Не кува се, већ се пече у РЕРНИ - припрема једноставна, а укус фантастичан

Направите домаћи џем од шљива

1695045466_shutterstock_154439495.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Џем је популаран намаз, а онај прави домаћински је увек укуснији од куповног. Ако ове године спремате зимницу, онда обавезно направите и џем од шљива, али који се не кува, већ се пече у рерни.

Припрема је једноставна, а укус фантастичан. А због додатка цимета и рума док будете пекли џем мирисаће цела кућа.

Састојци:

– 1 кг шљива

–  прстохват соли

– 1 кашичица цимета

– 1 кашичица рума

– 200 г шећера (опционо)

Припрема:

Шљиве лепо оперите, па обришите убрусом или крпом. Ножем пресеците на пола, пратите линију која постоји на шљиви, па извадите коштицу. Поређајте их у шерпу (која може у рерну) и поспите прстохватом соли. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око сат времена. Шећер није неопходан, али ако желите да га додате она на пола печења поспите преко шљива и промешајте.

Повремено баците поглед и промешајте ако је потребно. У готов џем додајте цимет и рум, промешајте, па сипајте у стерилисане тегле и добро затворите, па окрените наопачке и држите их тако 5 минута. Опет окрените тегле (тако да стоје нормално) и охладите.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas