Џем од шљива на грчки начин оборио је с ногу домаћице широм света, као и све љубитеље слатке зимнице.
Oglas
Спрема се брзо и лако, а због слаткоће који пружа ванила, обожаваће га и најмлађи.
Грчки џем од шљива идеално је пуњење за палачинке или колач, али иде и уз хлеб као ужина или слатки доручак.
Састојци:
1 кг шљива
2 киселе јабуке
1 кг шећера
кашичица цимета
кесица ваниле
2 кашике лимуновог сока
5 чаша воде
Припрема:
Ставите воду и шећер да се кувају, па оперите шљиве и очистите коштице, а јабуке ољуштите и нарендајте. Кад се сируп укува, додајте воће и мешајте док се џем не скува. Додајте цимет, ванилу, лимунов сок и рум по жељи, па оставите да се кува још два минута.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas