Svaki ručak ukusniji je uz prilog. Arapaska salata zdrava je i osvežavajuća, a možete je jesti za užinu ili laganu večeru

Oglas
U recept idu i crne masline,luk, šargarepa i zelena rimska salata. Ukoliko je ne možete naći, možete koristiti i običnu zelenu salatu. Ukus salate dodatno poboljšava kukuruz šećerac.
Sastojci:
- 2 krastavca
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 struk zelene rimske salate
- 1/2 šargarepe
- 1/2 šolje kukuruza šećerca
- 1/2 šolje crne masline
- 1 kašičica bibera
- 2 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Recept za arapsku salatu:
Iseckajte krastavac, paradajz i crni luk. Zelenu salatu operite i iseckajte. Šargarepu izrendajte na duža rezanca, a masline iseckajte na tanke kolutiće. Sve sastojke za salatu zajedno sa kukuruzom šećercem stavite u veću posudu jedne do drugih i prelijte ih isceđenim limunom. Dodajte so u salatu, biber, maslinovo ulje, pa sjedinite sve sastojke. Preporučujemo i obrok salatu sa toretelinama i povrćem.