Готово све састојке имате у фрижидеру, па када пожелите да поједете нешто лако сетите се овог рецепта.

Ово је права летња салата, а сви састојци за "јерусалимско освежење" могу се купити на нашим пијацама и повољних су цена.
Прочитајте још: Нису само Јапанци мајстори: СУШИ може да се направи и у СРПСКОЈ кухињи (ФОТО)

Састојци:
- 1 парадајз
- 1 краставац
- 1 паприка
- 1 мањи црвени лук
- 1 лимун
- струк першуна
- со, бибер
- млевени кумин
- маслиново уље
Припрема:
Ова количина поврћа је довољна за једну особу. Парадајт, краставац и паприка се исеку на коцкице, па се помешају. Мали црвени лук се исецка ситно, а довољно је искористити и само половину. Преко салате се исцеди лимун и све добро помеша. Салата се посоли и побибери, па се зачини кумином и маслиновим уљем.
Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)
У јерусалимску салату неки додају и ситније исечен лист купуса или зелене салате.