Салата са кус кусом се припрема за десетак минута, колико је потребно да зрноа набурбре.
Ова салата се зими прави са сувим кајсијама које се претходно потопе у воду. Од кус куса може да се направи комплетан ручак са месом уколико се скува.
Прочитајте још: Урадите детокс организма, ослабите и подигните имунитет уз помоћ ВИТАМИНСКЕ салате (ФОТО)
Састојци:
- шоља кус куса
- велика кајсија по особи
- шака сувог грожђа/брусница
- маслиново уље
- лимун
- струк першуна
- црни лук (по жељи)
Припрема:
Мера за кус кус је шоља по човеку. Сипа се у дубљу посуду и полије водом и за највише двадесетак минута зрна набубре дупло. Кус кус може да се полије и лимуном и тада зрна упијају укус. Исто се уради и са сувим грожђем и брусницама.
Першун се одлично слаже са кус кусом.
Док зрна бубре ситно се исецка црни лук, док се кајсије оперу и исеку на коцкице. Суво грожђе се оцени и помеша са кус кусом, црним луком и кајсијама. Све се добро помеша и преко се исцеди лимун.
Прочитајте још: Ослабите и освежите организам салатом од беби СПАНАЋА са орасима и сиром
Першун се опере и ситно исецка. Першун се одлично слаже са кус кусом и веома је здрав.