Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ

ПРОВЕРЕНО: Укусно јело за домаћице-почетнице (ФОТО)

Пилав је старо, једноставно и укусно јело. Ако нисте одавно јели - сада је тренутак.

glavnapilav.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Не знате шта би за ручак? Можда је пилав одлично решење, јер се спрема за највише пола сата и пече се у рерни.

Пилав спреман за рерну

Прочитајте још: Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)

Састојци:

  • шоља пиринча по особи
  • велико бело месо
  • 1 црни лук
  • 1 коцка супе
  • со, бибер, суви зачин

Припрема:

Бело месо или батаци се очисте, исеку на филее и кратко пропрже у тигању са мало уља. Очисти се црни лук и исецка на коцкице. У исти тигањ се испржи и црни лук, а затим се дода и пиринач. Када се кратко пропржи пиринач са црним луком се сипа у плех у којем ће се пилав пећи. Дода се и кратко испржена пилетина.

Пилав после 20 минута
Коцка супе се разблажи у шољи топле воде па се залије пилав.

Онда се све полије са коцком супе која се претходно разблажи у шољи топле воде. Плех се убаци у загрејану рерну.

Прочитајте још: ДЕЦА ће вас ОБОЖАВАТИ: Спремите ФАРФАЛЕ са пилетином и парадајзом (ФОТО)

Пилав се пече око 20 минута, односно док не испари вода. Треба водити рачуна да не загори, односно да се пиринач не пресуши у рерни.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas