Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK IZ RERNE

PROVERENO: Ukusno jelo za domaćice-početnice (FOTO)

Pilav je staro, jednostavno i ukusno jelo. Ako niste odavno jeli - sada je trenutak.

glavnapilav.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Ne znate šta bi za ručak? Možda je pilav odlično rešenje, jer se sprema za najviše pola sata i peče se u rerni.

Pilav spreman za rernu

Pročitajte još: Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)

Sastojci:

  • šolja pirinča po osobi
  • veliko belo meso
  • 1 crni luk
  • 1 kocka supe
  • so, biber, suvi začin

Priprema:

Belo meso ili bataci se očiste, iseku na filee i kratko proprže u tiganju sa malo ulja. Očisti se crni luk i isecka na kockice. U isti tiganj se isprži i crni luk, a zatim se doda i pirinač. Kada se kratko proprži pirinač sa crnim lukom se sipa u pleh u kojem će se pilav peći. Doda se i kratko ispržena piletina.

Pilav posle 20 minuta
Kocka supe se razblaži u šolji tople vode pa se zalije pilav.

Onda se sve polije sa kockom supe koja se prethodno razblaži u šolji tople vode. Pleh se ubaci u zagrejanu rernu.

Pročitajte još: DECA će vas OBOŽAVATI: Spremite FARFALE sa piletinom i paradajzom (FOTO)

Pilav se peče oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari voda. Treba voditi računa da ne zagori, odnosno da se pirinač ne presuši u rerni.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas